Evenementen2021-04-30T08:06:34+00:00

TRIPS evenementen en webinars

Webinar | 3 juni, 2021

Er is ontzettend veel data beschikbaar in het onderwijs. Data zijn alle gegevens die systematisch verzameld en georganiseerd worden en betrekking hebben op het onderwijs. Denk bijvoorbeeld aan leerprestaties, leerlinggegevens, observaties in de klas, incidenten en sociaal emotionele ontwikkeling. Al deze informatie kan je inzicht geven in de kwaliteit van jouw onderwijs. Uit verschillende onderzoeken blijkt ook dat scholen die regelmatig data erbij pakken en op basis hiervan hun onderwijs bij stellen, hier veel profijt van hebben.

Waarom we dit niet allemaal consequent doen? Daar zijn drie oorzaken voor:

  • Ten eerste wordt data gebruik in het onderwijs nog niet door iedereen omarmd. “Ik weet dat toch al” en “Data zegt niet zo veel, het is echt mensenwerk” zijn veel gehoorde verklaringen.
  • Ten tweede is het voor degene die wel de meerwaarde van data zien ontzettend lastig om al deze informatie bij elkaar te krijgen in een duidelijk overzicht. Dagenlang turven en handmatige berekeningen zijn nodig om de gewenste informatie naar boven te halen. Dat is niet bepaald motiverend.
  • Ten derde blijkt uit onderzoek dat wanneer de informatie dan eindelijk tevoorschijn is, het vaak alleen gebruikt wordt om te monitoren. Echte acties worden er niet altijd aan verbonden. Zonde!

We vertellen alles over dat uitdagende datalandschap tijdens deze inspirerende webinar. We bespreken waarom data gebruik in het onderwijs meerwaarde heeft en hoe je dit kunt gaan aanpakken. We laten zien hoe TRIPS je kan helpen bij het samenvoegen en analyseren van data, waardoor het een leuke klus wordt in plaats van saai monnikenwerk. Tot slot vertelt een gebruiker van TRIPS welke handelingen zij hebben gekoppeld aan de informatie uit TRIPS en hoe zij zo hun onderwijs verbeteren.

Ga mee op ontwikkelreis en leer in een uur meer wat er mogelijk is op dit gebied in het onderwijs.

Inchecken kan via onderstaand formulier!

Met TRIPS geef jij jouw medewerkers en jouw organisatie de gereedschappen om aan de slag te gaan met professionele ontwikkeling.

Plan een adviesgesprek