Kennissessie

“TRIPS werkt aan een duurzame kwaliteitsverbetering van het onderwijs, waarbij data-ondersteund denken en werken iedere medewerker uitdaagt zichzelf en de organisatie te verbeteren.”

Plan nu een kennissessie met ons in!

Data-ondersteund professionaliseren in het onderwijs? Wat is dat nou eigenlijk?

‘Data’ wordt vaak gezien als iets engs. Maar eigenlijk betekent data niet meer dan informatie. In dit geval gaan de data over jouw school. Data-ondersteund professionaliseren houdt in dat informatie wordt gebruikt om de school, de organisatie of de leraren te verbeteren. Onderwijsorganisaties die hun eigen kwaliteit onderzoeken aan de hand van data, kunnen het onderwijs op structurele wijze verbeteren.

 

Wat betekent dit in de praktijk?

Welke rol spelen data in het onderwijs? Hoe kun je met behulp van data een duurzame professionaliseringsslag maken? En hoe draagt dit bij aan een duurzame kwaliteitsverbetering?

TRIPS organiseert kennissessies voor schoolbesturen om alle vragen te beantwoorden. Vanuit ieders eigen expertise gaan de deelnemers onderzoeken wat data-ondersteund professionaliseren betekent in de praktijk. Of het nu gaat om onderwijs, bedrijfsvoering, ICT, huisvesting of HRM: data-ondersteund professionaliseren is mogelijk voor de gehele organisatie.

Aan het einde van de kennissessie:

– heb je een concreet beeld van data-ondersteund professionaliseren;

– krijg je inzicht in de voordelen van data-ondersteund werken op korte én lange termijn;

– kun je concreet aan de slag met data-ondersteund denken én werken.

Wat doet TRIPS?

TRIPS helpt scholen om te onderzoeken hoe ze effectief gebruik kunnen maken van data binnen de onderwijsorganisatie. Dat doen we door alle beschikbare onderwijsdata te koppelen in één overzichtelijk systeem. De data worden gevisualiseerd op klas-, school- en bestuursniveau. Dit systeem is de basis voor effectieve onderwijsverbetering. Het geeft vergaand inzicht in de kwaliteit van de organisatie, vanuit verschillende invalshoeken.

TRIPS zorgt voor optimale datakwaliteit. Dat is een voorwaarde om goed data-ondersteund onderzoek te kunnen doen. Wat moet hierin nog gebeuren op jouw school? TRIPS maakt het snel inzichtelijk. Daarna begeleiden we je verder met maatwerk, zodat de professionaliseringsslag kan beginnen.

Plan nu een kennissessie met ons in!