Onze oplossingen

TRIPS bestaat uit verschillende modules. De implementatie van de modules leidt stapsgewijs tot data-ondersteund werken. Voor alle collega’s, op alle niveaus!

Explore

De kern van TRIPS is Explore. In Explore komen alle data uit alle systemen van iedere laag van de organisatie samen. Met Explore kan de school onderzoek doen naar de eigen kwaliteit. En leraren zien snel en eenvoudig op welke punten ze goed scoren. Explore is hét middel om de onderwijskwaliteit te verbeteren!

 

In Explore heb je altijd een hulpmiddel bij de hand om het juiste ontwikkelgesprek te voeren. Met de handige visualisaties ben je nooit meer veel tijd kwijt om de juiste gegevens bij elkaar te zoeken. In Explore zie je direct wat goed gaat. Het geeft inzicht in de voortgang van iedere leerling, iedere leerkracht, de school als geheel of het bestuur.

Bij TRIPS werken we op maat. Wij begeleiden jullie stapsgewijs in het maken van eigen datavisualisaties. Zo hebben jullie altijd een hulpmiddel bij de hand om het juiste ontwikkelgesprek te voeren. Nooit meer vervelende handelingen of veel tijd kwijt zijn aan data-analyses en alles uit verschillende systemen moeten halen om inzicht te krijgen in de vragen die jullie hebben.

Guide

Guide is onze digitale gesprekscyclusmodule en sluit perfect aan op Explore. Met Guide kun je op ieder moment van de dag gesprekken voeren op basis van de verzamelde data. De leraar blijft zelf aan zet: of de leraar nou het standaardformulier van de organisatie wil gebruiken, of nieuwe visualisaties om een onderbuikgevoel concreet te maken. In Guide plan je afspraken en meetpunten en kom je tot een compleet ontwikkeldossier voor iedere onderwijsprofessional. Guide is daarmee de ideale HR-tool voor een moderne gesprekscyclus.

Quest

Verkrijg snel en gemakkelijk relevante feedback met Quest. Met deze module vraag je eenvoudig feedback aan leerlingen, collega’s of leidinggevenden. Er is grote zorg besteed aan de aansluiting tussen leerling-enquêtes en lesobservaties.Vanuit verschillende hoeken worden data verzameld, zodat je een veelzijdig en betrouwbaar beeld krijgt.

Liever specifieke gegevens? Personaliseren kan altijd. Zo krijgt iedere onderwijsprofessional zelf de instrumenten in handen om aan de slag te gaan met haar of zijn eigen professionele ontwikkeling!

Audits

Als enige in het onderwijsveld in Nederland heeft TRIPS audits gevangen in digitale kwaliteitskaarten. Met Audits heb je als bestuur altijd en direct inzicht in de kwaliteit van alle scholen, zowel apart als allemaal samen. De verplichte punten vanuit de inspectie én schoolspecifieke punten zijn opgenomen op de digitale kwaliteitskaarten.

Auditoren en zelfevaluatoren werken samen in één systeem aan de kwaliteitskaarten. Voeg eigen links of documenten toe om een compleet dossier te creëren waarin alles is geborgd. Met Audits maak je als bestuur een vliegende start!